Despre lira sterlina si case de schimb valutar din Anglia.
Monday October 29th 2007, 3:11 pm
Filed under: ADUNARI GENERALE ALE ACTIONARILOR

Moneda nationala in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord ( UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND ) este LIRA STERLINA ( POUND , GBP ).

Moneda de ONE POUND - 1 lira sterlina este emisa aproape anual si isi schimba partial la fiecare emisiune monetara  aspectul ( numai  portretul reginei ramine la fiecare emisiune monetara si este imprimat pe fiecare moneda) insa in circulatie existind fiecare moneda  emisa de-a lungul vremurilor ; de la  moneda de 1 pound emisa in 1983 la  moneda de 1 pound emisa in 2006.Mai exista moneda de 2 lire sterline.Subdiviziunile unei lire sterline sunt de 1 penny, 2 pence, 10 pence, 20 pence, 50 pence. 

Bancnotele in circulatie in Regatul Unit sunt de 5, 10 , 20 si 50 de lire sterline.Bancnota veche de 20 pounds circula in paralel cu cea noua.

Si fiindca eu sunt pasionat de NUMISMATICA am adaugat la colectia mea impresionanta de monede si bancnote si unele din Anglia pe care nu la aveam ( plus ca au valoare sentimentala fiind aduse chiar de subsemnatul din Anglia ).

La Londra am schimbat la un centru Thomas Cook 1500 de euro pe care am primit 942 lire sterline ( pounds ).Pentru fiecare 500 de euro am primit 314 pounds.

In aeroport la Stansted la o casa de schimb valutar comisionul la schimbul valutar era de 3 lire sterline indiferent de suma schimbata.In aeroport la Stansted si in orasul LUTON am putut schimba chiar lei , roni in lire sterline.

In orasul LUTON cursul de schimb lei/lire sterline era aproximativ la fel ca si cel din Bucuresti .( cursul valutar era bun si comisionul casei de schimb valutar  era mic ).Si in general la casele de schimb valutar se putea schimba bancnote din multe tari - AFRICA DE SUD cu moneda nationala  rand , QATAR , YEMEN , etc.

Dorind sa schimbam euro la o sucursala a Bank of Scotland am fost trimisi la o casa de schimb sau la Thomas Cook deoarece ei nu executau schimb valutar.

29 octombrie 2007


No Comments so far
Leave a commentLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(required)

(required)