Lentile, descoperă din ce sunt realizate obiectele principale ale ochelarilor

Lentile, descoperă din ce sunt realizate obiectele principale ale ochelarilor. Articol de blog pentru cei aflați în căutarea de noutăți. S-ar putea să-și fi derivat numele, dar lentilele ochelarilor sunt rareori fabricate din sticlă în zilele noastre.

Există o serie de materiale hi-tech disponibile acum ca un substitut excelent. Cea mai comună dintre acestea este policarbonatul, care oferă o mulțime de beneficii. Hai să aruncăm o privire prin acest articol oferit de agenția pentru optimizare SEO.

Diferite tipuri de materiale pentru lentile

Când căutați ochelari de vedere online, este posibil să nu știți din ce material sunt fabricate lentilele. Tot mai mulți ochelari folosesc lentile din policarbonat, care diferă de plasticul obișnuit. În afară de aceasta, există două materiale obișnuite pentru lentile utilizate de diferiți producători de ochelari.

  1. sticla: a fost folosită pentru a produce lentile încă din vremuri imemoriale. Se utilizează sticlă naturală de diferite grade profesionale, dar în majoritatea cazurilor este mai grea decât lentilele din policarbonat. Cel mai mare dezavantaj al sticlei este că e foarte predispusă la spargere la impactul dur. Deși sunt, de obicei, mai subțiri decât alte tipuri de lentile, greutatea și factorul de risc le fac nepotrivite pentru utilizare în epoca modernă. Singurul motiv pentru care companiile le-ar putea folosi este din cauza costului redus;
  2. CR 39 (plastic standard): un alt tip de lentilă ieftină care se găsește de obicei la ochelarii de citit și la cei de calitate scăzută, la prețuri mici. Este mai ușoară decât sticla, dar mai grea și mai groasă decât lentilele din policarbonat;
  3. policarbonat: numit și plastic organic, acesta e cel care trebuie utilizat dacă doriți lentile rezistente, dar subțiri. Este mult mai rezistent la impact decât lentilele din plastic standard, făcându-l mult mai potrivit la ochelarii pentru copii sau la activități sportive. Policarbonatul are, de asemenea, capacitatea inerentă de a oferi o protecție anti-UV. De asemenea, trebuie spus că lentilele din policarbonat sunt mai predispuse la zgârieturi decât alte tipuri. Dar nu vă faceți griji! Această problemă poate fi ușor rezolvată cu un strat anti-zgârieturi.

Ce înseamnă lentile cu indice mare?

Lentilele cu indice ridicat sunt pur și simplu lentilele cu o refracție ridicată. Cu cât indicele de refracție este mai mare, cu atât lentilele sunt mai subțiri. Se notează cu ajutorul unor numere, cum ar fi 1,50. Persoanele cu prescripții mai puternice pot obține lentile mai subțiri cu un indice ridicat. De aceea, multe companii oferă 3 tipuri de lentile (de bază, subțiri și ultra-subțiri) în funcție de rețeta dvs.

  • strat de protecție anti-zgârieturi. După cum s-a menționat mai sus, lentilele din policarbonat pot fi predispuse la zgârieturi. În aceste condiții, e necesară o acoperire anti-zgârieturi pe ambele părți pentru a le face mai rezistente. Deși nicio lentilă nu este cu adevărat rezistentă la zgârieturi, vă protejează ochelarii împotriva picăturilor accidentale și a frecării;
  • strat de protecție anti-UV. Lentilele din policarbonat oferă deja protecție împotriva razelor UV dăunătoare datorită compoziției lor. Se poate aplica un tratament anti-UV suplimentar pentru a le face extrem de sigure în utilizare. Potrivit experților în sănătate, expunerea la razele UV poate fi cauza cataractei și a degenerescenței maculare;
  • strat de protecție anti-orbire. Numită și acoperire antireflex, e aplicată pentru a reduce reflexiile de pe suprafața obiectivului. Funcționează permițând mai multă lumină să treacă prin lentile, îmbunătățind calitatea vederii. Ajută la conducerea pe timp de noapte și reduce strălucirea în timp ce faceți click pentru o fotografie reușită. Arată de parcă ochelarii tăi nici nu ar avea lentile.

Soarele și lumina albastră

În cazul ochelarilor de soare, multe companii oferă lentile polarizate gratuite. Aceste lentile speciale sunt deosebit de utile la plajă sau în zonele înzăpezite pentru a evita strălucirea care vă poate afecta vederea în acele momente de distracție.

Pe lângă cele 3 straturi de mai sus, puteți opta și pentru ochelari care combat lumina albastră. Învelișul anti-lumină albastră vă protejează împotriva razelor albastre dăunătoare emise de ecranele digitale, cum ar fi telefoanele, tabletele, laptop-urile etc.

În timp ce lumina soarelui natural conține și lumină albastră, expunerea excesivă la aceasta poate crește riscul apariției anumitor afecțiuni oculare.

Tranziții: ochelari de vedere în interior, ochelari de soare în exterior

Ochelarii de tranziție sau lentilele fotocromatice se schimbă de la clar la colorat când apare expunerea la lumina soarelui. Deoarece pot fi atât ochelari de vedere, cât și ochelari de soare, pot fi acea alegere perfectă pentru persoanele care nu doresc să poarte o pereche suplimentară de ochelari de soare.

Mai mult, oferă protecție integrată împotriva razelor UV și a luminii albastre.

Sunteți în căutarea unor servicii SEO sau de link building pentru afacerea dvs. din mediul online? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu noi. Un membru al echipei va lua legătura cu dvs. în cel mai scurt timp.